Splošni pogoji poslovanja

Vse spletne strani imajo splošne pogoje poslovanja in tako jih ima tudi naša spletna trgovina NeliNatur. Verjamemo, da niso najbolj zabavna stvar za prebrat, zato bomo še toliko bolj veseli, če si boste vzeli čas, da jih preberete. Če s katerimi pogoji ne soglašate, vas naprošamo, da nakupa ne opravite. Bomo pa tudi veseli vašega mnenja oz. razlage s čim ne soglašate. Samo tako lahko izboljšamo medsebojno poslovanje.

Ti splošni pogoji spletne trgovine NeliNatur so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (v nadaljevanju: ZVPot) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: ZVOP-1).

S spletno trgovino NeliNatur, upravlja podjetje Biro Barin d.o.o., Mengeška cesta 10, 1236 Trzin.

Kupec je fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Splošni pogoji poslovanja urejajo razmerje pravic med spletno trgovino NeliNatur in uporabnikom oz. kupcem.

ARTIKLI

Zaradi značilnosti poslovanja preko spleta, se ponudba spletne trgovine NeliNatur, lahko spreminja in ažurira hitro in pogosto. Artikli so na voljo do prodaje zalog. Ko artikel ni na voljo oz. ga ni na zalogi, je to označeno v spletni trgovini (ni na zalogi). Fotografije so last spletne trgovine in predstavljajo artikel, ne pa njegovih lastnosti.

CENE IN DDV

Vse cene v spletni trgovinini NeliNatur so izražene v evrih (€) in že vsebujejo 22% DDV.

Cene veljajo od trenutka oddaje naročila te pa se lahko dnevno spreminjajo in nimajo v naprej določene veljavnosti.
V primeru da se cena izdelka spremeni v času, ko je kupec že opravil nakup ali med obdelavo, velja da kupec plača ceno, ki je navedena v trenutku naročila. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila. Vse akcijske cene so jasno označene.

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak pri navedbi cen. V kolikor pri naročilu opazimo, da je prišlo do napake, kupca o tem obvestimo in mu ponudimo pravilno ceno. V kolikor se kupec s ceno ne strinja, pa lahko odstopi od pogodbe. Obenem bomo ponudili rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

REGISTRACIJA IN NAROČANJE

Za izvedbo nakupa je potrebno opraviti registracijo v spletni trgovini NeliNatur. Registracija omogoča naročanje izdelkov, pregled naročenih izdelkov, koriščenje popustov, vnovčevanje darilnih bonov ter spremljanje novic. Registrani uporabnik na svoj elektronski naslov prejme uporabniško ime in geslo. Zaradi varnosti podatkov je uporabnik dolžan zagotoviti, da bo v svojem imenu in s svojim geslom dostopal le on oz. pooblaščena oseba.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom (sopletna trgovina NeliNatur) in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrjenem statusu nakupa). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.
Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki in je shranjena na strežniku ponudnika. Vse pogodbe so v slovenskem jeziku in vsebujejo vsa potrebna določila v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Kupec lahko naročilo odda preko spletne trgovine ali emaila. V izogib nesporazumom v komunikaciji priporočamo, da so naročila oddana preko spletne strani ali pisno preko emaila. Garantiramo za točnost pisnih naročil. Telefonska naročila niso mogoča.

PREKLIC NAROČILA

Uporabnik oz. kupec lahko v 24 urah od oddaje naročila, brez predhodnega pojasnila, odstopi od kupoprodajne pogodbe, če naročilo še ni bilo odposlano na naslov kupca. Preklic naročila velja le ob predhodnem obvestilu na elektronski naslov info@nelinatur.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki jo je kupec prejel ob potrditvi naročila na svoj elektronski naslov.

ODSTOP OD NAROČILA IN VRAČILA

Potrošnik lahko v 15 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, brez navedbe razlogov za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku.
Potrošnik mora najkasneje v 15 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano in v nespremenjeni obliki, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

V primeru napačno poslanih izdelkov, krije vse stroške ponovnega pošiljanja ponudnik (NeliNatur, Biro Barin d.o.o.)

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

NAČINI PLAČILA

NeliNatur omogoča naslednje načine plačila:

  • po povzetju (pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino),
  • z bančnim nakazilom na račun podjetja NeliNatur, Biro Barin d.o.o. (po ponudbi, predračun),

OBDELAVA NAROČILA

Ponudnik (NeliNatur) bo prejeto naročilo obdelal v najkrajšem možnem času in pričel s potrebnimi aktivnostmi za izvedbo naročila. Pri izbiri načina plačila z bančnim nakazilom, bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle takoj po prilivu finančnih sredstev na transakcijski račun podjetja.

Naročila se obdelujejo dnevno. Ko je naročilo prejeto in obdelano, se vse spremembe smatrajo kot novo naročila.

DOSTAVA BLAGA IN STROŠKI POŠILJANJA

Dostavo naročenega blaga za spletno trgovino NeliNatur opravlja Pošta Slovenije d.d. Spletna trgovina NeliNatur ni odgovorna za prekoračen rok dostave.

Dostava se izvrši na naslov kupca, ki je bil naveden ob prijavi oz. naročilu. Strošek transportne pošiljke krije kupec, spletna trgovina NeliNatur pa se zavezuje, da bo izbrala najugodnejšega ponudnika za dostavo blaga. Kupec lahko blago prevzame tudi osebno na sedežu podjetja Biro Barin d.o.o., Mengeška cesta 10, 1236 Trzin.

Zavedamo se, da so stroški pošiljanja velikokrat odločilnega pomena, zato smo poleg klasičnega paketa za manjša naročila med načine pošiljanja uvrstili tudi oblazinjena pisma.

Stroški dostave se vrednotijo različno, glede na težo ali vrednost pošiljke. Pred izdajo računa oz. predračuna preverimo, ali naročene izdelke lahko pošljemo tudi v oblazinjeni kuverti in vas o tej možnosti obvestimo po elektronski pošti.

Stroški dostave s Pošto Slovenije:

oblazinjeno pismo do 100 g: 1,50 EUR

oblazinjeno pismo do 250 g: 1,75 EUR

oblazinjeno pismo do 500 g: 2,75 EUR

oblazinjeno pismo do 1.000 g: 3,90 EUR

Priporočena pošiljka brez zavarovane vsebine!

paket do teže 500 g: 2,70 EUR

paket do teže 2 kg: 3,90 EUR

paket do teže 5 kg: 4,70 EUR

paket do teže 10 kg: 5,80 EUR

paket do teže 15 kg: 6,50 EUR

paket do teže 20 kg: 7,60 EUR

Vsebina v paketih je zavarovana!

Pri nakupu nad 60 € je dostava izdelkov brezplačna!

Možen je tudi osebni prevzem naročenih izdelkov, in sicer od ponedeljka do petka po predhodnem dogovoru na naslovu podjetja Biro Barin d.o.o., Mengeška cesta 10, 1236 trzin. Plačilo je možno samo po predračunu (nakazilo na bančni račun).

OPOMBA: Pošta Slovenije ob dostavi zaračunava tudi bančno provizijo za plačilo. Znesek provizije je odvisen od vrednosti vsebine, in sicer: do 98,00 EUR znaša provizija 1,05 EUR nad 96,00 EUR do 501,00 EUR znaša provizija 1 % od vrednosti, nad 501,00 EUR znaša provizija 5,01 EUR. Stroške provizije krije kupec oz. prejemnik paketa.

Ko vam kurir dostavne službe dostavi pošiljko, mu plačate z gotovino, v kolikor ste izbrali način plačila z gotovino po prevzetju. Znesek je izpisan na vašem naročilu.

Če vas ob dostavi pošiljke ne bo doma, vas bo nedostavljeno blago čakalo na vaši pošti oz. vam kurir naslednji dan pošiljko ponovno dostavi. Ta storitev je brezplačna. Pošiljko na pošti pa lahko prevzamete v roku 15 delovnih dni.

REKLAMACIJE PREJETIH POŠILJK

Prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti osebe dostavne službe. Vse kasnejše reklamacije poškodbe blaga, dostavna služba upošteva le izjemoma in jih v njihovem imenu tudi ponudnik ne more rešiti. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, ki ga je dostavljalec dolžan podpisati.

V primeru poškodbe paketa ter vsebine nas prosimo pisno obvestite v roku treh dni od prejema paketa ter nam posredujte fotografije na naš elektronski naslov info@nelinatur.si. Poškodovanega paketa in vsebine ne zavržite, dokler postopek cenitve škode ni končan.

PIŠKOTKI

Naše storitve želimo narediti enostavne, uporabne in zanesljive. Kadar se storitve opravljene preko spleta, je včasih potrebno shraniti majhne količine podatkov na vaš računalnik, tablico ali pametni telefon. To vključuje majhne datoteke, znane kot piškotki. Piškotni ne morejo biti uporabljeni za vašo osebno identifikacijo.

Te male datoteke se uporabljajo za izboljšanje storitev kot naprimer: omogočanje prepoznave vaše naprave, tako da vam ni potrebno večkratno vnašanje podatkov pri opravljanju ene naloge. Na ta način si lahko naprimer shranite vaše uporabniško ime ali geslo ali pa izdelke v košarici. Piškotki pa obenem omogočajo tudi hitrejše nalaganje in delovanje spletne trgovine.

KOMUNIKACIJA

Prodajalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila prodajalca bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Vaše podatke bomo občasno uporabili le zato, da vas obvestimo o pomembnejših spremembah, novih storitvah in posebnih ponudbah na naših spletnih straneh, za katere z gotovostjo trdimo, da za vas predstavljajo pomembne informacije. Če teh informacij ne boste želeli prejemati, nas o tem obvestite na elektronski naslov info@nelinatur.si.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Želimo vam obilo prijetnih nakupov.

Splošni pogoji veljajo od 27.1.2015